ДОН КИХОТ, Бољшој, 2018

2 декември 2018


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (8 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

Инспириран од јуначките приказни за храбрите витези, Дон Кихот од Ла Манча и неговиот верен слуга Санчо Панса започнуваат авантуристичко патување за да ја најдат неговата идеална жена, Дулсинеја. Херојот на Сервантес оживува во признатата изведба на ова исклучително дело на Бољшој театар. Со помош на феноменалната и впечатлива техника, главните танчари Екатерина Крисанова и Семјон Чудин ја предводат спектакуларната екипа составена од тореадори, фламенко танчари, вили, во еден виртуозен танц кој во својата суштина е токму Бошљој.*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан