Валкира, МЕТ, 2019

30. март 2019


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

КРАТКА СОДРЖИНА

Во вториот дел од циклусот Прстен на Вагнер, Валкира, ќе ја видиме Кристине Герк како божицата на војната Брунхилда, чија средба со смртните близнаци Сигмунд и Сиеглинде, кои ги толкуваат Стјуарт Скелтон и Ева-Марија Вестброк) ја води на патување од Валхала до земското човештво. Диригент е Филип Џордан.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Валкира, МЕТ, 2019

Композитор: Рихард Вагнер
Диригент: Филип Џордан
30 март 2019 година во 17:00 часот
Времетраење: 320 минути
Нова Продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Валкира, МЕТ, 2019