Дијалози на кармелитите, МЕТ, 2019

11 мај 2019


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

КРАТКА СОДРЖИНА

Музичкиот директор Јаник Незет-Сегуин предводи еден вешт ансамбл во современото ремек дело на Пуланк во кое се прикажани верата и мачеништвото. Изабел Леонард ја толкува младата Бланш де ла Форс, заедно со легендата на Met, Карита Матила во улогата на мадам де Кроаси.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Дијалози на кармелитите, МЕТ, 2019

Композитор: Франсис Пуланк
Диригент: Јаник Незет-Сегуин
11 мај 2019 година во 18:00 часот
Времетраење: 210 минути
Нова Продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Дијалози на кармелитите, МЕТ, 2019