Кавалер со ружа, МЕТ, 2017

13 мај 2017

Штраусовото ремек-дело ја затвара 2016/2017 сезоната.

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)

КРАТКА СОДРЖИНА

За прв пат после 1969 година, Штраусовото романтично ремек-дело ќе биде изведено во нова продукција во Метрополитен, под диригентската палка на музичкиот директор Џејмс Ливајн и во продукција на Роберт Чарсен. Рене Флеминг е во водечка улога како Маршалин, додека нејзина сопарничка е Елина Гаранча, во својот прв настап како Октавијана, млада импулсивна девојка. Гунтер Гроисбок ја пее улогата на Барон, Ерин Морли е во улога на Софија, Маркус Брук дебитира во Мет како Фанинал, додека Метју Полензани го игра италијанскиот пејач.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Кавалер со ружа, МЕТ, 2017

НОВА ПРОДУКЦИЈА
Композитор: Рихард Штраус
Сабота, 13.мај 2017год. во 18:30ч
Времетраење: 290 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Кавалер со ружа, МЕТ, 2017