КАРМЕН/ПЕТРУШКА, Бољшој, 2019

19 мај 2019 година во 17:00ч


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (8 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

Кармен е страсна и слободна сè додека не се најде затекната во љубовен триаголник. Овој страстен балет од еден чин на кубанскиот кореограф Алберто Алонсо, првично замислен за легендарната прима балерина на Бољшој, Маја Плисетскаја, ќе ја импресионира публиката заедно со Петрушка, инаку ново дело за Бољшој од современиот кореограф, доловувајќи ја во една вечер душата на рускиот балет.*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Кармен/Петрушка, Бољшој, 2019

Музика: Жорж Бизе и Родион Шчедрин
Кореографија: Алберто Алонсо
Недела, 19 мај 2019 година во 17:00ч
Времетраење: 140 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Кармен/Петрушка, Бољшој, 2019