БОЉШОЈ, Сезона 2019-2020

Балетот „Бољшој“ во Cineplexx
Во живо од Москва
Сезона 2019-2020
Десетта годишнина

Нема програма за архивираниот настан

Жизел, Бољшој, 2020

Музика: Адам
Кореографија: Ратмански
Недела, 26 јануари 2020 година во 16:00ч
Времетраење: 150 минути
Во живо | Нова продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Жизел, Бољшој, 2020

Лебедово езеро, Бољшој, 2020

Музика: Чајковски
Кореографија: Григорович
Недела, 23 февруари 2020 година во 16:00ч
Времетраење: 165 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Лебедово езеро, Бољшој, 2020

Оревокршачка, Бољшој, 2019

Музика: Чајковски
Кореографија: Григорович
Недела, 15 декември 2019 година во 16:00ч
Времетраење: 150 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Оревокршачка, Бољшој, 2019

Пират, Бољшој, 2019

Музика: Адам
Кореографија: Ратмански
Недела, 17 ноември 2019 година во 16:00ч
Времетраење: 210 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Пират, Бољшој, 2019

Рајмонда, Бољшој, 2019

Музика: Глазунов
Кореографија: Глигорович
Недела, 27 октомври 2019 година во 16:00ч
Времетраење: 180 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Рајмонда, Бољшој, 2019

Ромео и Јулија, Бољшој, 2020

Музика: Прокофиев
Кореографија: Ратмански
Недела, 29 Март 2020 година во 16:00ч
Времетраење: 185 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Ромео и Јулија, Бољшој, 2020

Скапоцени камења, Бољшој, 2020

Музика: Фауре, Стравински, Чајковски
Кореографија: Баланшин
Недела, 19 Април 2020 година во 17:00ч
Времетраење: 165 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Скапоцени камења, Бољшој, 2020