БОЉШОЈ БАЛЕТ, СЕЗОНА 2018/2019

од 11. ноември 2018

Сезоната на балетот Бољшој за 2018-2019 година Ви ги претставува најголемите класици на балетот кои се посебно адаптирани за ексклузивно кино искуство и во кои ќе настапат првенците на Бољшој и кордебалет.

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (7 балети)

ДЕТАЛИ

Станува збор за четири класични балетски претстави (Силфида, Дон Кихот, Бајадера и Заспаната убавица) кои ќе бидат прикажани заедно со новогодишната приказна Оревокршачка и џез балетот Златно доба, кои можат да се видат само во Бољшој.
Сезоната ќе биде затворена со новото дело на Едвард Клуг, Кармен/Петрушка, со два многу попларни ликови.

Бољшој продолжува да биде синоним за извонредно балетско доживување

*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници
(максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

ДЕТАЛИ

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Силфида, Бољшој, 2018

Музика: Херман Северин Ловенскиолд
Кореографија: Јохан Коборг по делото на Аугуст Боурнонвил
Недела, 11 ноември 2018 година во 16:00ч
Времетраење: 120 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Силфида, Бољшој, 2018

Оревокршачка, Бољшој, 2018

Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јури Григорович
Недела, 23 декември 2018 година во 16:00ч
Времетраење: 140 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Оревокршачка, Бољшој, 2018

Заспаната убавица, Бољшој, 2019

Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јури Григорович
Недела, 10 март 2019 година во 16:00ч
Времетраење: 170 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Заспаната убавица, Бољшој, 2019

Златно Доба, Бољшој, 2019

Музика: Дмитри Шостакович
Кореографија: Јури Григорович
Недела, 7 април 2019 година во 17:00ч
Времетраење: 140 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Златно Доба, Бољшој, 2019

Кармен/Петрушка, Бољшој, 2019

Музика: Жорж Бизе и Родион Шчедрин
Кореографија: Алберто Алонсо
Недела, 19 мај 2019 година во 17:00ч
Времетраење: 140 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Кармен/Петрушка, Бољшој, 2019