БОЉШОЈ ТЕАТАР, СЕЗОНА 2016/2017

од 16 октомври 2016


Четврта година по ред, Бољшој театарот се враќа на големото платно во киното Cineplexx со прикажување на 7 балети, меѓу кои 4 се со директен пренос од Москва, а 3 се снимени изведби.

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (7 балети)

ДЕТАЛИ

Љубителите на оваа музичко – сценска уметност ќе имаат можност да уживаат во настапите на балетската група од Москва,
предводени од најголемите балетски изведувачи како Светлана Захарова, Дејвид Халберг, Олга Смирнова и Денис Родкин.
Во живо од Бољшој театарот во новата 2016 - 2017 година само на големото платно во киното Cineplexx ќе бидат прикажувани 4
величествени балети меѓу кои е класичниот „Заспаната убавица“ , дело во 3 чина на Димитриј Шостакович „Златна доба“,
„Современ вечерен балет“
за кој музиката е компонирана од страна на Бритен, Рихтер и Бетовен, како и балетот кој е креиран
спрема познатиот роман на Михаил Лермонтов „Јунак на нашето време“. Новата сезона ни ја носи и снимката на балетот на
Шостакович „Молња“, но и класичните „Лебедово езеро“ и „Оревокршачка“.

Само во киното Cineplexx, публиката ќе може да ужива во врвните изведби на првенците, солистите и балетските групи на Академскиот државен балет Бољшој.

*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници
(максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

ДЕТАЛИ

ЗЛАТНА ДОБА, БОЉШОЈ, 2016

Директен пренос
Музика: Димитриј Шостакович
Кореографија: Јуриј Григорович
Недела, 16.октомври 2016год. во 17:00ч
Времетраење: 140 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

ЗЛАТНА ДОБА, БОЉШОЈ, 2016

МОЛЊА, БОЉШОЈ, 2016

Снимка (29.април 2012 година)
Музика: Димитриј Шостакович
Кореографија: Алексеј Ратмански
Недела, 6.ноември во 16:00ч
Времетраење: 160 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

МОЛЊА, БОЉШОЈ, 2016

ОРЕВОКРШАЧКА, БОЉШОЈ, 2016

Снимка (21.декември 2014 година)
Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јуриј Григорович
Недела, 18.декември во 16:00ч
Времетраење: 135 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

ОРЕВОКРШАЧКА, БОЉШОЈ, 2016

ЗАСПАНАТА УБАВИЦА, БОЉШОЈ, 2017

Директен пренос
Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јуриј Григорович
Недела, 22.јануари 2017год. во 16:00ч
Времетраење: 170 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

ЗАСПАНАТА УБАВИЦА, БОЉШОЈ, 2017

ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО, БОЉШОЈ, 2017

Снимка (25.јануари 2015 година)
Музика: Петар Илич Чајковски
Кореографија: Јуриј Григорович
Недела, 5.февруари во 16:00ч
Времетраење: 180 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО, БОЉШОЈ, 2017

СОВРЕМЕН ВЕЧЕРЕН БАЛЕТ, БОЉШОЈ, 2017

Директен пренос – Нова продукција
Музика: Игор Стравински, Карл Черни, Леонид Десјатников
Кореографија: Џероми Робертс, Хералд Ландер, Алексеј Ратмански
Недела, 19.март 2017год. во 16:00ч
Времетраење: 160 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

СОВРЕМЕН ВЕЧЕРЕН БАЛЕТ, БОЉШОЈ, 2017

ЈУНАК НА НАШЕТО ВРЕМЕ, БОЉШОЈ, 2017

Директен пренос – Нова продукција
Музика: Илија Демуцки
Кореографија: Јуриј Посохов
Недела, 9.април 2017год. во 17:00ч
Времетраење: 165 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

ЈУНАК НА НАШЕТО ВРЕМЕ, БОЉШОЈ, 2017