Бајадера, Бољшој, 2019

20 јануари 2019


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (8 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

Прекрасната танчарка Никија и воинот Солор силно се заљубуваат еден во друг, што резултира во силна страст и интриги поврзани со убиства кога Рајах и неговата ќерка Гамзати ја откриваат нивната забранета љубов. Бајадера е еден од најголемите балетски класици – приказна за љубовта, смртта и одмаздата сместена во Индија. Впечатливата сценографија, костимите и една од најкласичните балетски сцени, „кралството на сенките“ ја прикажуваат трагичната приказна за танчарката Никија и нејзината пропадната љубов кон воинот Солор, како и нивното последно избавување. Претстава која не смеете да ја пропуштите!*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан