АКНАТЕН , МЕТ, 2019

23. НОЕМВРИ 2019

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

Нема програма за архивираниот настан

КРАТКА СОДРЖИНА

Контратенорот Антони Рот Костанцо го предводи ова трансцендентално современо дело на американскиот композитор Филип Глас, под диригентската палка на Карен Каменсек. Импресивната продукција на Фелим МекДермот вклучува една виртуозна дружина од акробати и жонглери во обидот да го оживеат мистичниот древен Египет.

Акнатен, МЕТ, 2019

ПРЕМИЕРА НА MET/ ЗА ПРВПАТ ВО HD
Композитор: Филип Глас
Диригент: Карен Каменсек
23 ноември 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 240 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Акнатен, МЕТ, 2019