АГРИПИНА, МЕТ, 2020

29 ФЕВРУАРИ 2020

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

Нема програма за архивираниот настан

КРАТКА СОДРЖИНА

Улогата на императорката, мецосопранот Џојс ДиДонато ја предводи Met премиерата на оваа приказна за измама и итрина од Хендл. Хери Брикет диригира со новата продукција на сер Дејвид МекВикар што ѝ дава на оваа барокна црна комедија политички набиен и современ тон.

Агрипина, МЕТ, 2020

ПРЕМИЕРА НА MET/ ЗА ПРВПАТ ВО HD
Композитор: Георг Фридрих Хендл
Диригент: Хари Бикет
29 февруари 2020 година во 18:55ч
Времетраење: 250 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Агрипина, МЕТ, 2020