Адријана Лекуврер, МЕТ, 2019

12. јануари 2019


Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (10 опери)

КРАТКА СОДРЖИНА

Ана Нетребко за првпат ја пее насловната улога на Адријана Лекуврер, големата актерка од осумнаесеттиот век, која е заљубена во воениот херој Маурицио, кој го пее Пјотр Бецзала. Џанандреа Носеда е диригент на оваа трагедија од Чилеа, а во режија на сер Дејвид МекВикар, при што дејствието делумно се одвива во работна копија на барокен театар.

*купување на влезниците за Mетрополитен операта по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

Адријана Лекуврер, МЕТ, 2019

Композитор: Франческо Чилеа
Диригент: Џанандреа Носеда
12 јануари 2019 година во 18:55ч
Времетраење: 240 минути
Нова Продукција

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

Адријана Лекуврер, МЕТ, 2019