ЈУНАК НА НАШЕТО ВРЕМЕ, БОЉШОЈ 2017

09 април 2017

Поетско патување со кое се затвора сезоната.

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)

КРАТКА СОДРЖИНА

Млад офицер Печорин тргнува на едно патување преку величествената планина на Кавказ, која ќе го одбележи со различни страсни средби. Разочаран и безгрижен, тој си нанесува себеси болка и на жените кои се наоѓаат во негова близина ... "Дај ми сè, и тоа нема да биде доволно." Приказната се базира на херојот Печорин, поголем и од животот, адаптација на мајсторските литературни дела на Михаил Лермонтов вклучувајќи и три различни целини кои раскажуваат за неговата измама. Дали тоа го прави вистински херој? Или пак е човек како и секој друг? Новата продукција на кореографот Јуриј Посохов претставува трагично поетско патување кое може да се види само на сцената на театарот Бољшој.

*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

ЈУНАК НА НАШЕТО ВРЕМЕ, БОЉШОЈ, 2017

Директен пренос – Нова продукција
Музика: Илија Демуцки
Кореографија: Јуриј Посохов
Недела, 9.април 2017год. во 17:00ч
Времетраење: 165 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

ЈУНАК НА НАШЕТО ВРЕМЕ, БОЉШОЈ, 2017