СОВРЕМЕН ВЕЧЕРЕН БАЛЕТ, БОЉШОЈ 2017

19 март 2017

Бољшој се соочува со нов предизвик!

Цена на билети:
600 ден. Поединечна карта
500 ден. Групна цена (мин. 5 особи)
450 ден. Сезонска, по претстава (7 балети)

КРАТКА СОДРЖИНА

За една ноќ, Бољшој се соочува со нов предизвик на комбинирање на „Кафезот“ со кореографија на Џером Робинс и музика на Игор Стравински, „Етиди“ со кореографија на Хералд Ландер и музика на Карл Черни и „Руски времиња" со кореографија на Алексеј Ратмановски и музика на Леонид Десијатников. Оваа средба меѓу најдобрите играчи во светот и мајстори на современата кореографија претставува извонредна синтеза на формалната убавина на Манен, интензитетот на делата на Леон и Лајтфут и хумористичната брилијантност на Ратмановски.

*купување на влезниците за Бољшој театарот по намалена цена (пакет влезници за 4 или повеќе преноси) не е возможно со Cineplexx бонус картичката, но е возможно доколку влезниците ги купувате по регуларна, односно целосна цена. На вашата бонус картичка можете да собирате поени за купените влезници (максимум за 2 влезници на ден) во двата горенаведени случаи.

Нема програма за архивираниот настан

СОВРЕМЕН ВЕЧЕРЕН БАЛЕТ, БОЉШОЈ, 2017

Директен пренос – Нова продукција
Музика: Игор Стравински, Карл Черни, Леонид Десјатников
Кореографија: Џероми Робертс, Хералд Ландер, Алексеј Ратмански
Недела, 19.март 2017год. во 16:00ч
Времетраење: 160 минути

Cineplexx Skopje City Mall:

Нема програма за архивираниот настан

СОВРЕМЕН ВЕЧЕРЕН БАЛЕТ, БОЉШОЈ, 2017